fbpx

Internationale Internetdag

Sinds 2005 vindt er ieder jaar op 29 oktober de Internationale Internetdag plaats. Op deze dag blikken we terug op de evolutie van een van de belangrijkste uitvindingen, namelijk het internet. Vandaag de dag is het dan ook moeilijk om ons een wereld in te beelden zonder deze technologische innovatie!

In dit artikel gaan we dieper in op de oorsprong van het internet en staan we even stil bij wat dit betekent voor onze huidige maatschappij. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder!

Ontstaan van het internet

Op 29 oktober 1969 stuurt student-programmeur aan de University of California, Charley Kline een bericht naar een collega. Dit is weliswaar een zeer kort bericht met de boodschap ‘login’. Op dat moment schreef hij geschiedenis, want hij was de eerste persoon die een primitieve vorm van een mail verstuurde naar een andere computer. De oorsprong van dit programma situeert zich in de jaren ’50 wanneer het Ministerie van Defensie in Amerika het ARPA had opgericht. Een van de doelen was om een computernetwerk op te bouwen om universitaire instellingen met elkaar te verbinden. Zo gezegd, zo gedaan!

Vanaf de jaren ’70 groeide het ARPANET aanzienlijk. Instellingen buiten universiteiten en de overheid konden vanaf dat moment ook hiervan gebruik maken.

Vanaf 1990 zat de missie van het ARPANET er volledig op. Het netwerk kreeg een andere naam en een nieuwe sponsor. Echter, kwamen rond diezelfde tijd de Brit Tim Berners-Lee en de Belg Robert Cailliau met een hypertextsysteem op de proppen. Bovendien bouwde Berners-Lee hiervoor een protocol (http) en een computertaal (html) dat we vandaag de dag nog steeds goed kennen. Al snel hierna zou het World Wide Web volgen.

Vanaf dat punt volgt de ene ontwikkeling na de andere en dat proces is nog lang niet gedaan!

Connectiviteit bij buro Medical

Het is moeilijk om ons vandaag de dag een wereld zonder het internet in te beelden. Het biedt dan ook tal van voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de verbondenheid en de communicatiemogelijkheden die het biedt. Bij buro Medical hechten wij ook veel belang aan deze zaken, maar daar vertellen onze zorgprofessionals je graag meer over!

1. Vlotte en open communicatie

Bij buro Medical is het onze missie om het werkgeluk onder onze zorgprofessionals te verspreiden. Allemaal goed en wel, maar hoe pakken wij dit dan aan? Wel, wij hechten veel belang aan open communicatie. Op deze manier kunnen we nagaan hoe JIJ je voelt. Zo geeft Imke Steeman het volgende aan:

  • “Buro Medical luistert naar jouw noden en doet er alles aan dat iemand zich goed voelt binnen een functie. Daarom heb ik gekozen om hier aan de slag te gaan. Ik kan op elk moment van de dag mailen, bellen,… het maakt niet uit. Er wordt alles op alles gezet om ons te helpen.”

2. Samen Groeien

‘Samen Groeien’ is niet voor niets één van onze kernwaarden. Wij zijn er steevast van overtuigd dat persoonlijke groei leidt tot werkgeluk. Geloof jij hier ook in? Dan is werken op projectmatige basis voor jou ‘the way to go’! Ieder project brengt wel wat nieuws met zich mee, gaande van nieuwe technieken tot bepaalde communicatieve vaardigheden. Eva Thoen vertelt hierover het volgende:

  • “Er zijn verschillende afdelingen en projecten die me interessant lijken. Ik zou graag op andere afdelingen willen ‘proeven’ en daar ervaring op willen doen. Een specifiek voorbeeld heb ik niet, maar omdat ik net ben afgestudeerd en nog zoekende ben zou ik nog wel verschillende projecten willen doen om te ontdekken wat ik nou echt leuk vind. Daar is deze manier van werken perfect voor!”

3. Work-life balance

We leven in een snelle digitale maatschappij, waarin we af en toe ons persoonlijk geluk uit het oog kunnen verliezen. Echter, als je professioneel leven de overhand neemt, dan kun je ook niet meer spreken van werkgeluk. Kom je bij ons in dienst? Dan is er zeker en vast plaats voor een gezonde work-life balance. Dafne Van Wynen ziet het zo:

  • “De sfeer op het kantoor in Gent was goed en iedereen was heel vriendelijk. Iedereen helpt waar nodig en ik mag mijn Talent Master dag in dag uit lastig vallen met mijn vragen en hij antwoordt mij altijd direct. Ik mag echt niet klagen, het is een goed team.”

Werken bij buro Medical, dat is kiezen voor werkgeluk!

Om even alles samen te vatten: bij buro Medical willen we dat iedere collega zich zowel op professioneel als op persoonlijk vlak goed voelt. Dat doen we door echt het gesprek met jou aan te gaan. Samen gaan we op onderzoek uit om na te gaan welk uitdagend project er op jouw pad ligt en wat je hiervoor nodig hebt om te kunnen groeien. En vergeet zeker niet dat vast contract! Wij vinden het dan ook belangrijk dat je bij ons werkzekerheid ervaart.

Kortom, ben je klaar om de werkdruk om te zetten in werkgeluk? Neem dan snel contact met ons op en, zoals beloofd, bekijken we samen de mogelijkheden! De koffie (of thee) staat op je te wachten!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?