fbpx

Wij applaudisseren nog voor onze zorgtoppers!

Vorig jaar 14 maart was het begin van de reeks coronamaatregelen. Scholen liepen leeg, de horeca moest de deuren sluiten en de druk op de zorgsector nam stevig toe. Plots kwam meer en meer het besef dat het coronavirus een sterke greep zou hebben op het maatschappelijk leven, maar ook dat het zorgpersoneel voor een zware periode stond.

#applausvoordezorg 

In maart 2020 werd er in België een warme oproep verspreid om elke avond om 20:00 te applaudisseren voor de mensen in de zorgsector. Belgen verzamelden zich massaal en ‘coronaproof’ op hun balkons en voor hun deur om te klappen voor de zorg. Een eerbetoon aan alle zorghelden die zich dagelijks inzetten. Zij staan namelijk in de frontlinie tegen de verspreiding van het coronavirus. Werken in de zorg? Dat vergt écht heldenmoed.

Op sociale media toonde men ook veel waardering voor het zorgpersoneel onder de hashtag #applausvoordezorg. Beelden van mensen die dagelijks even de tijd namen om mensen uit de zorgsector te bedanken, werden op deze manier verspreid.

Wij blijven applaudisseren voor alle zorgprofessionals! 

De laatste maanden merken we echter een daling in de initiatieven om te applaudisseren voor de zorg. Bovendien is er minder belangstelling om de hashtag #applausvoordezorg te gebruiken. Daarom vinden wij het belangrijk om te benadrukken dat wij nog steeds trots zijn op al onze zorgprofessionals. Jullie vervullen een belangrijke taak en zorgen voor het licht aan het einde van de tunnel in deze moeilijke tijden.

Onze zorgprofessionals zijn harde werkers. Elk project waar ze worden tewerkgesteld, laat dat nu ziekenhuizen, woonzorgcentra of de thuiszorg zijn, ze weten steeds hun expertise toe te passen. Bovendien laten ze telkens een voetafdruk na op zowel de zorgorganisatie als de zorgbehoevenden.

Daarom willen we jullie laten weten dat wij nog steeds voor jullie applaudisseren!

Hoe gaat het nu eigenlijk met JOU? 

Uit cijfers van de organisatie ZorgSamen, gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, blijkt dat de coronacrisis een bijzonder grote impact heeft op het persoonlijk vlak van zorgverleners. Zij namen een enquête af in de periode van 16-26 maart waarin ze bij 1.678 Vlamingen peilden naar het psychisch welbevinden van zorg– en welzijnspersoneel tijdens de COVID-19-pandemie. De cijfers zijn opvallend: 58% van de deelnemers geeft aan dat ze zich vermoeid voelen en 44% heeft moeite om zich te ontspannen.
Aangezien wij de mentale gezondheid van onze zorgprofessionals voorop stellen, willen wij jullie dit meegeven: geef op tijd aan wanneer je over je grenzen gaat, vraag om hulp en neem tijd voor ontspanning, want:

“Selfcare is not selfish!” 

Wil jij ook aan de slag bij buro Medical als projectverpleegkundige? Dat kan! Neem alvast een kijkje op onze vacaturepagina of maak een afspraak om langs te komen op een van onze kantoren. Wij leren jou graag kennen en spreken graag een keer af om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet zien we elkaar snel!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?