Lonen in de zorg

Heb jij besloten om een carrière in de zorg te starten? Mooi! Volgens de VDAB staat de verpleegkundige op nummer 1 op de knelpuntberoepenlijst. Dit wil zeggen dat jij kiest voor werkzekerheid. Maar wat met jouw loon? Je wilt vast heel graag weten wat je gaat verdienen. In de zorg- en welzijnssector zijn er veel verschillende vakgebieden. De lonen kunnen dan ook ver uit elkaar liggen. Daarnaast is het loon dat je gaat verdienen afhankelijk van je werkervaring.

Klik direct door naar:

Hoe zit het met jouw loon bij buro Nexus?

De lonen binnen de zorg worden bepaald door loonbarema’s, afhankelijk van de minimumjaren in dienst. Per sector leggen werkgevers en vakbonden deze loonschalen in collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) vast. Het loon dat je zult ontvangen, bepaalt men dus mede op basis van deze gegevens. Bepaalde toeslagen, voor onder andere onregelmatige prestaties of einde loopbaan, worden ook in deze cao’s beschreven. De zorginstellingen zijn wel niet verplicht deze barema’s te volgen, maar het loon mag nooit lager liggen dan wat er in de cao bepaald is.

Wat betekent dit allemaal? Bij buro Nexus gaan we voor de WOW-factor. Wij bieden namelijk bredere pakketten aan voor onze zorgprofessionals en daardoor kan het loon bij ons hoger liggen. Het loon dat jij maandelijks op je bankrekening ontvangt van buro Nexus hangt onder andere af van je niveau, werkervaring en de locatie waar je aan de slag gaat. Uiteraard houden wij ook rekening met de loonbarema’s van de cao’s, maar daarnaast ontvang je bij buro Nexus nog een hoop extra’s.

Lonen in de zorg

Extralegale voordelen en netto onkostenvergoeding bij buro Nexus

Wij optimaliseren de loonkosten van onze zorgprofessionals door in te zetten op een tal van extralegale voordelen. Bij ons krijg je bovenop jouw loon een aantrekkelijk pakket aangeboden, inclusief een leasewagen mét tankkaart in overleg, een op-en-top groeps- en hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques! Het kan natuurlijk zijn dat je geen leasewagen wil. Dan krijg je reiskostenvergoeding. Bovendien werken we naast de brutolonen ook met een netto onkostenvergoeding, ofwel een kostenforfait. Deze kosten zijn netto, onbelast en niet onderworpen aan RSZ-bijdragen. Het is de bedoeling dat een zorgprofessional hiermee bepaalde kosten kan dekken zoals een maandelijkse carwash. Dit om jouw bedrijfswagen in een onberispelijke staat te houden.

Laat je inspireren door projectverpleegkundige Sinya!
Lonen in de zorg

Overzicht toeslagen en extra premies voor specialisaties

Als zorgmedewerker wordt er flexibiliteit van jou verwacht. Wat krijg je hiervoor terug? Je krijgt bij buro Nexus een toeslag onregelmatige prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld nachtdiensten, feestdagen, weekendwerk, etc. Deze toeslag zal altijd hetzelfde zijn als die van jouw collega’s waar je werkt. Als je zaterdag, zondag of op een feestdag werkt zie je jouw loon stijgen. Ook avond- en nachtwerk wordt extra vergoed.

Zorgmedewerkers met een bijzondere beroepstitel of bekwaamheid krijgen ook premies toegewezen. Heb jij bijzondere beroepstitel behaald in bijvoorbeeld Oncologie, Pediatrie of Intensieve Zorg en Spoedgevallen? Dan kun je rekenen op een jaarlijkse premie van €3763. Heb je een beroepsbekwaamheid behaald in bijvoorbeeld de Geriatrie of Diabetologie, dan geldt hiervoor een jaarlijkse premie van €1254.

Verschil in loon tussen ziekenhuizen, revalidatiecentra en woon- en zorgcentra?

Het IFIC (Het Instituut voor Functieclassificatie) maakt een onderscheid tussen:

 • Algemene ziekenhuizen;
 • Psychiatrie;
 • Residentiële Ouderenzorg en Thuisverpleging;
 • En Revalidatie, Wijkgezondheidscentra en Bloedtransfusiecentra.

Als zorgprofessional kun je dan ook veel richtingen uitgaan: Verpleegkundige Residentiële Ouderenzorg, Spoedverpleegkundige, Verpleegkundige Operatiekwartier, Vroedkundige, Hoofdverpleegkundige,… Het lijstje loopt eindeloos door. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, geven wij jou op deze pagina de gemiddelde lonen mee voor de meest voorkomende barema’s. Dit wil niet zeggen dat wij ons beperken tot deze functies. Integendeel! Wij hebben steeds interessante en uiteenlopende vacatures in onze portefeuille. Heb jij een bepaalde verpleegkundige specialisatie behaald? Wij horen graag jouw verhaal en zoeken samen naar een project op maat!

FAQ: wat is projectsourcing?

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

 • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
 • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Waarom kiezen voor projectsourcing?

 • Als junior krijg je de kans om aan de hand van verschillende projecten jouw passie en ambities te leren kennen;
 • Langs de andere kant, halen ook ervaren profielen voldoening uit projectmatig werk. Zij kunnen namelijk hun expertise strategisch inzetten en inspelen op de noden van verschillende opdrachtgevers;
 • Je krijgt veel uitdaging, afwisseling en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Je zet jouw technische talenten in bij meerdere organisaties en wordt dus ondergedompeld in een breed netwerk;
 • Je komt terecht in een bedrijf met de focus op werkgeluk.
Lonen in de zorg

Wat verdien ik als Gegradueerde Verpleegkundige?

Ben jij afgestudeerd als gegradueerde in de Verpleegkunde (vroegere A2) en ben je benieuwd naar jouw loon? Als starter kun je rekenen op minstens zo’n €2225 bruto per maand, na 5 jaar anciënniteit op €2486 en na 10 jaar anciënniteit op €2954. Dit is uiteraard zonder extra’s zoals een flexibiliteitspremie. Bovendien hangt het uurloon bij buro Nexus af van jouw werkervaring en kan deze variëren per project.

Benieuwd naar meer? Wij zoeken steeds naar Verpleegkundigen!

Vacature verpleegkundige
Lonen in de zorg

Bachelor Verpleegkunde? Dit zul je verdienen!

Heb jij een bachelor Verpleegkunde (vroegere A1) en ben je benieuwd naar jouw loon? Als starter kun je rekenen op minstens zo’n €2412 bruto per maand voor een voltijdse functie. Na 5 jaar anciënniteit verhoogt dit bedrag naar €2744 en na 10 jaar anciënniteit naar €3259. Dit is uiteraard zonder extra’s zoals een flexibiliteitspremie. Wij zijn steeds opzoek naar A1 projectverpleegkundigen. Het uurloon dat je bij buro Nexus ontvangt hangt af van jouw werkervaring en kan variëren per project.

Klaar om aan de slag te gaan als verpleegkundige? Bekijk dan onze vacatures!

Vacature verpleegkundige
Lonen in de zorg

Welk loon krijgt een hoofdverpleegkundige?

Jij wilt aan de slag gaan als hoofdverpleegkundige en bent benieuwd naar jouw loon? Zonder enige ervaring kun jij rekenen op minstens €3271 bruto per maand. Ben jij 5 jaar aan het werken, dan krijg je €3629 bruto per maand. Met 10 jaar op de teller komt dit neer op €4024 bruto per maand. Hier worden extra toeslagen zoals nachtshiften en feestdagen niet meegerekend. Per project, of dit nu in een ziekenhuis is of in een woonzorgcentrum, kan dit ook verschillen.

Jij wil werken als hoofdverpleegkundige? Neem dan contact met ons op!

 

Vacature hoofdverpleegkundige

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?