Doorgroeimogelijkheden in de zorgsector I
ontdek je mogelijkheden!

Stel je eens voor: een job in de zorgsector waarin je ieder jaar van verschillende disciplines kunt proeven. Als verpleeg- of als zorgkundige heb je dan ook veel opties, gaande van de ziekenhuizen tot de woonzorgcentra en de thuiszorg. En dan spreken we nog niet eens van de talrijke specialisaties binnen deze domeinen. Kortom, we kunnen ons voorstellen dat je dan ook benieuwd bent naar iedere discipline. Bij buro Nexus hebben we hier dé perfecte oplossing voor, namelijk het werken op projectmatige basis. Op deze manier garanderen we dat je nooit zult vastroesten op één plaats. Spreekt dit jou aan? Lees dan zeker verder!

Klik hier meteen door naar:

Hoe kan ik groeien in de zorgsector?

We haalden het net even kort aan, maar door te werken op projectmatige basis doe je in een recordtijd heel wat ervaring op. Onze projectverpleegkundigen en projectzorgkundigen krijgen voldoende tijd om zich in te werken, zonder dat ze zich moeten binden aan één enkele discipline. Wil je na jouw project binnen een ziekenhuis toch eens kijken wat een woonzorgcentrum of de thuiszorg jou te bieden heeft? Of heb je net op een project binnen de afdeling Oncologie gestaan en wil je kijken of de afdeling Geriatrie je meer aanspreekt? Wel, dan gaan wij samen met jou rond de tafel zitten en bekijken we wat onze grote portefeuille aan uitdagende projecten jou te bieden heeft. En dit allemaal onder de zekerheid van een vast contract!

Ontdek hier al onze vacatures!

FAQ: wat doet een
projectverpleegkundige of -zorgkundige?

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

  • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
  • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Waar zijn buro Nexus en de opdrachtgevers gelegen?

Buro Nexus is binnen België actief op drie regionale kantoren te Gent, Antwerpen en Brussel. Klik hier voor een overzicht van de vestigingen en hier voor een overzicht van onze medewerkers. Buro Nexus is in Vlaanderen (incl. Brussel) en Wallonië actief. Per professional wordt er een haalbare regio bepaald.

Doorgroeimogelijkheden zorgsector

Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige – projectsourcing

Wat betekent het projectmatig werken nu in de praktijk? Onze projectverpleegkundigen nemen je graag zelf mee in dit verhaal!

Zo vertelt Dries dat hij al op een project binnen een woonzorgcentrum heeft gestaan, alsook binnen het ziekenhuis. Zijn drijfveer is dan ook om zichzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen en de zorgsector te verkennen. Als kanttekening geeft hij mee dat je veel met verandering te maken krijgt en je dus sterk in je schoenen moet staan, maar hij zou het niet anders willen!

Ontdek hier wat Dries nog meer te vertellen heeft
Doorgroeimogelijkheden zorgsector

Ook Ronald, projectverpleegkundige, heeft het een en het ander te vertellen. Volgens Ronald kom je steeds op een project waar je hét verschil maakt. Je wordt namelijk steeds ingezet op plaatsen waar de nood het hoogst is. Bovendien breng je steeds een frisse blik mee op ieder project, wat dan ook oprecht gewaardeerd wordt. Dit gezegd zijnde, kom je zelf ook steeds in aanraking met nieuwe mensen waar je veel van kunt leren. Het uitwisselen van kennis is een van de grootste voordelen van het projectmatig werken. Kortom, je vult je persoonlijke rugzak aan, maar ook die van het project waar je op terecht komt!

Laat je verder inspireren door Ronald zijn verhaal
Doorgroeimogelijkheden zorgsector

Doorgroeimogelijkheden zorgkundige – projectsourcing

Vraag jij jezelf af welke doorgroeimogelijkheden je krijgt als projectzorgkundige bij buro Nexus? Daar vertel Robyn je graag meer over!

Volgens Robyn heeft haar opleiding haar klaargestoomd om te werken in de zorgsector, aangezien ze op verschillende plaatsen stage heeft gelopen. Toch kun je niet alles zien tijdens deze periode en dus is het werken op projectmatige basis hier ideaal voor. Het takenpakket van een zorgkundige krijgt bovendien per domein een andere invulling. Als je dus wilt doorgroeien en proeven van verschillende keukens, dan zit je bij buro Nexus op de juiste plaats!

Klik hier om Robyn haar ervaringen te lezen
Doorgroeimogelijkheden zorgsector

Buiten het feit dat je als projectzorgkundige veel kunt bijleren op korte tijd, vertelt Virginia dat de communicatie en de vrijheid binnen buro Nexus voor haar een groot voordeel is. Zo kan ze regelmatig terecht op buro Nexus Cafés, vrije inloopmomenten op kantoor, waar ze gezellig met haar collega projectzorgkundigen – en verpleegkundigen kan bijpraten en ervaringen kan uitwisselen. Daarnaast kreeg ze de kans om een vaste vrije dag te kiezen, wat in de zorg niet zo vanzelfsprekend is. Hierdoor merkt ze dat ze met plezier gaat werken!

Lees hier het gehele interview met Viriginia
Doorgroeimogelijkheden zorgsector

Opleidingen als verpleegkundige of als zorgkundige via buro Nexus

Als projectverpleegkundige of -zorgkundige bij buro Nexus staat jouw ontwikkeling voorop. Zo bieden we jou, naast de verschillende soorten projecten, de mogelijkheid aan dat wij (deels) investeren in relevante opleidingen/ cursussen. Daarover vertelt projectverpleegkundige Sinya meer in de visual hiernaast!

Vind hier alle informatie!

Waarom werken via buro Nexus? 

Vacatures in de zorg vinden is niet de uitdaging, maar een job in de zorg waar je waardering, flexibiliteit én aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden krijgt, dat is een ander verhaal! Als je als projectverpleegkundige bij buro Nexus in dienst komt, dan:

  • Word je vanaf dag één verwelkomd in het team met een uitgebreide onboardingsdag, waarin we je, samen met je andere collega’s, meenemen in alle “ins-en-outs” van projectsourcing en buro Nexus;
  • Verder krijg je één vast aanspreekpunt, ofwel je HR Fieldmanager, die samen met jou jouw noden en wensen in kaart brengt. Zo zorgen we steeds voor een project op maat;
  • Ten slotte vinden wij het belangrijk dat je je ervaringen kunt uitwisselen met je collega projectverpleegkundigen. Zo organiseren wij op regelmatige basis vrije inloopmomenten op kantoor waarop je, onder een hapje en een drankje, kunt babbelen met elkaar. En laat ons hierbij zeker niet de fun-factor vergeten! Zo organiseerden we bijvoorbeeld ons eigen Nextival met gave activiteiten én hapjes en drankjes!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?